‘Binnenkort op de agenda’

In deze rubriek vertelt een raadslid over een onderwerp dat aan bod komt in de eerstvolgende raadsvergadering. Waar gaat het over? Wat betekent het voor Olst-Wijhe? Wat wordt er van de raad verwacht? Dit keer gaat het over plan van aanpak voor de Omgevingsvisie. Petra Koekkoek over dit actuele onderwerp. 

Petra Koekkoek - Raadslid PvdA 

U heeft misschien wel iets gehoord over de Omgevingswet. Met die wet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling (hoe ‘ziet de gemeente eruit’) makkelijker maken en samenvoegen. Deze wet gaat 1 oktober of op 1 januari 2023 in. Per gemeente moet dit verder uitgewerkt worden. Daarvoor zijn er hulpmiddelen. Eén daarvan is de Omgevingsvisie. De gemeente Olst-Wijhe moet nu een Omgevingsvisie maken. In deze (onze) Omgevingsvisie beschrijven wij hoe onze gemeente eruit moet zien. Dan gaat het o.a. over wonen, landbouw, water, natuur & landschap, bereikbaarheid, gezonde leefomgeving, energievoorziening, cultuur & erfgoed, economische ontwikkeling. 

Deze Omgevingsvisie is straks onze handleiding; hoe gaan wij alles uitvoeren in onze gemeente. Een goede Omgevingsvisie maken kost veel voorbereiding en tijd. Dat doen wij in gedeelten. Wij beginnen nu met een Plan van Aanpak: hoe gaan wij de Omgevingsvisie opstellen, wat vinden wij belangrijk? Het gaat dus over de inhoud, het proces en ook over de vorm. Zodat elke inwoner er gebruik van kan maken. Hiervoor hebben de raadsleden al aandachtspunten aangegeven en die staan in het Plan van Aanpak. In één van de laatste raadsvergaderingen op 28 februari praat de raad hierover verder. Met nieuwe punten zal het Plan van Aanpak verbeteren. Zo kan de nieuwe raad straks hiermee verder.

Deel dit
Mail
Bellen