Binnenkort op de agenda

In deze rubriek vertelt een raadslid over een onderwerp dat aan bod komt in de eerstvolgende raadsvergadering. Waar gaat het over? Wat betekent het voor Olst-Wijhe? Wat wordt er van de raad verwacht? Dit keer gaat het over de evaluatie beleidsplan Wmo 2017 – 2020. Cynthia Roessink vertelt over dit actuele onderwerp. 

Wmo betekent de wet maatschappelijke ondersteuning. Deze wet is voor inwoners in Olst-Wijhe die extra hulp nodig hebben. Dit kan heel divers zijn en is voor ieder individu anders. Het allerbelangrijkste is dat je mee mag en kan doen met de samenleving. Vrijwilligers spelen hier een belangrijke rol in, voornamelijk tegen eenzaamheid. Dit is ook wat mij enorm raakt als volksvertegenwoordiger. We moeten naar elkaar omkijken en er voor elkaar zijn. Soms lukt dit een inwoner niet zelf en kan de gemeente handvatten aanreiken. De gemeente zorgt bijvoorbeeld voor een aangepaste woning zodat de inwoner langer in zijn woning kan blijven wonen. Ook zorgt de gemeente voor ontmoetingsplekken zodat je kan meedoen. 

Op de agenda van 1 november 2021 staat de evaluatie beleidsplan Wmo 2017. In de evaluatie wordt uitgelegd hoe de Wmo in onze gemeente geregeld is, met herkenbare voorbeelden en hoe de inwoners dit hebben ervaren. De gemeenteraad moet de evaluatie vaststellen. Daarnaast zijn er aanbevelingen gedaan en die worden verwerkt in een volgend beleidsplan. Dit gebeurt elke 4 jaar en door dit steeds te evalueren wordt onze hulpverlening in de gemeente steeds beter.

Vragen over het werk van de raad of over onderwerpen die op de agenda staan? Neem dan contact op met de griffie per mail of kijk op onze website.

Cynthia Roessink
Raadslid Gemeentebelangen Olst-Wijhe

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen